• מה אוכלים ברודוס

  • נוסעים לרודוס? בכתבה שלפניכם תוכלו למצוא מידע רחב על המטבח המקומי והמאכלים השונים הממתינים גם לכם באי רודוס – יוון. 
    בכל מסגרת של טיול מאורגן לאירופה או לכל יעד אחר בעולם, עולה מייד השאלה: "אז מה אוכלים שם?". במידה וגם אתם מתעניינים במסגרת של טיול מאורגן ברודוס, זה הזמן להכיר מקרוב את המטבח המקומי והמאכלים השונים הממתינים גם לכם באי רודוס – יוון. 
     
    כאחד מהאיים התיירותיים של יוון, האי רודוס, מעמיד לרשותכם עולם קולינארי מגוון המבוסס בין היתר על מסעדות המתמחות בהגשת אוכל מקומי לצד מסעדות תיירותיות המתמחות באוכל איטלקי, אוכל מהיר אמריקאי ואוכל אסייתי. במידה ואתם מבקרים ברודוס במסגרת טיולים מאורגנים לדתיים, חשוב לנו לציין שחלק גדול מהמלונות ברודוס (שבאחד מהם קרוב לוודאי אתם תשהו) מחזיקים בתפריט כשר המיועד לשומרי כשרות. 
     

    מספר מילים על המטבח היווני 

    במידה וגם אתם עומדים לבקר ברודוס בזמן הקרוב, אנו ממליצים לכם מראש  לא להסתפק במסעדות התיירותיות הממוקמות בטיילות השונות בעיירות החוף של רודוס, ולבקר באזורים הפנימיים יותר של האי. שם תוכלו למצוא מסעדות יווניות אותנטיות המתמחות בהגשת אוכל יווני הכולל היצע עשיר של מנות אוכל משובחות כגון: 
     
    סטיפאדו  - מאכל יווני מוכר המשלב בתוכו בשר אדום מבושל בליווי יין ובצלצלים קטנים 
    גירוס ו-סופלקי- שתי מנות הדגל של המטבח היווני: הגירוס הוא למעשה מעין גרסה יוונית לשווארמה המוכרת, כאשר מנת הגירוס מורכבת מרצועות בשר טלה הנחתכות משיפוד בשר גדול, ואילו הסופלקי הם למעשה מעין שיפודים קטנים של בקר, עוף או טלה אשר הושרו במרינדה לפני צלייתם על הגריל. ברוב המקרים, גם הגירוס וגם הסופלקי מוגשים בתוך פיתה קלויה ובליווי ירקות, טחינה וצאזיקי בצד. 
    מוסקה – אחד מהמאכלים היווניים המסורתיים המורכב למעשה משכבות של בשר בקר או כבש ושכבות של חצילים ועגבניות הנאפים יחדיו בציפוי רוטב לבן. ברוב המסעדות האותנטיות ברודוס המתמחות במטבח המקומי, תוכלו למצוא מנת מוסקה המורכבת משלוש שכבות:שכבה תחתונה של פרוסת חציל מטוגנת בשמן זית, שכבה אמצעית עם בשר כבש קצוץ היטב ובצל, שום, עגבניות ועשבי תיבול ושכבה עליונה המשלבת גבינה ברוטב בשמל. 
    צאזיקי- סלט יוגורט ומלפפונים הנחשב למנה ראשונה בכל ארוחה יוונית מסורתית. במקרים רבים הצאזיקי משמש גם כמעין סוג של מטבל או כמרק המוגש לצד מנות בשר. 
    קפטדקיה – מנה של כדורי בשר מטוגנים באורגנו ועשי תיבול נוספים. 
    מאז'טים (מתאבנים) – כל ארוחה יוונית מסורתית מתחילה במאז'טים שהם למעשה מנות קטנות שתפקידן לעורר את התיאבון. מנות אלו כוללות בין היתר: מחית אפונה או שעועית, סלט חצילים יווני, סלט ביצי דגים, קישואים במילוי אורז או גבינה, מאפה פילו במילוי תרד, גבינת פטה ובצל ומנות נוספות המוגשות בדרך כלל עם פיתות בצד ומעט אוזו...

    דגים ופירות ים ברודוס 

    בדומה לכל אי אחר ביוון, גם ברודוס תוכלו למצוא עשרות מסעדות מקומיות המתמחות בתבשילי תוצרת תעשיית הדייג. מסעדות הדגים ברחבי רודוס, מאפשרות לכם ליהנות ממנות דגים טריים לצד מנות עסיסיות של פירות ים ותבשילי דגים מגוונים. 

    קינוחים, גלידות ודוכני אוכל רחוב 

    הארוחות היווניות המסורתיות המוגשות במסעדות המקומיות, מסתיימות בקינוחים שונים הכוללים בין היתר את הרחת לוקום, הבקלוואה וממתקי חלווה המוכרים, וזאת לצד מנות קינוחים מפתיעים כגון: יוגורט עם כדור גלידה ודבש, שקדים טחונים בליווי סוכר ומי ורדים ומספר מאפים ועוגיות מיוחדות. כמו כן, בכל רחבי האי עומדות לרשותכם גלידריות עם מגוון רחב של טעמים והיצע עשיר של דוכני אוכל רחוב המתמחים בעיקר בהגשת גירוס או סופלאקי.